دستور العمل زیر مجموعه سوالات و شاخص هایی است که شما برای نوشتن یک داستان خوب به آنها نیاز دارید. اگر بتوانید به سوالات زیر پاسخ دهید و این پاسخ ها برای خودتان قانع کننده باشد بدین معنی است که آماده نوشتن فیلمنامه تان هستید. در حقیقت ما حداقل اطلاعاتی که شما برای نوشتن فیلمنامه خوب به آنها نیاز دارید را در این قالب به شما ارائه کردیم که کارتان راحت تر شود.
ساختار درام:
برای برنامه ریزی برای نوشتن فیلمنامه سعی کنید جدل زیر را کامل کنید. کامل کردن این جدول به این معنی است که شما تصور دقیقی از ساختار دراماتیک داستانتان دارید:
راه دیگر برای مجسم کردن داستان استفاده از نمودار زیر است:
شخصیت ها:
مخاطبان(خوانندگان) مانند کارآگاه ها ، می توانند اطلاعاتی در مورد رفتار و حتی گاهی پیچیدگی شخصیت های داستان، استنتاج و برداشت کنند. این اطلاعات و پیچیدگی ها در عناصر مختلفی که ما آنها را برای شما مشخص کرده ایم مستتر هستند. به همین خاطر سعی کنید اطلاعات مربوط به هر شخصیت را در بخش های مختلفی که در زیر ذکر شده بنویسید:
· اسم:
· نوع شخصیت:
· ظاهر:
· علایق (چه چیزی را دوست دارند و از چه چیزی بد شان می آید):
نقاط ضعف و نقاط قوتشان چیست:
از چه چیزی بیش از همه وحشت دارند:
· روابط یا شخصیت های دیگر:
· کارهایی که می کنند:
· شکلی که صحبت می کنند:
بقیه شخصیت های داستان در مورد آنها چگونه فکر می کنند:
اگر همه مطالب بالا را به شکلی نوشتید که برای خودتان هم قانع کننده بودند به این معنی است که آماده نوشتن فیلمنامه هستید. اما به دو اصل زیر در مرحله نوشتن توجه کنید:
اول: از واژه های متنوع تر و جذابتری در هنگام نوشتن استفاده کنید.
دوم: تلاش کنید بجای گفتن مستقیم، نشان دهید. برای جذاب کردن داستان، اطلاعات را به طور مستقیم نگویید بلکه با تصویر نشان دهید یا در اتفاقات داستان مستتر کنید.
مترجم: آناهیت اعتضادی